MamaFit

Welkom bij MamaFit @ GymTunnis - De sportieve plek in het
Land van Cuijk voor mama’s en mama’s to be!

Ben je zwanger of ben je onlangs moeder geworden? Gefeliciteerd!
Wij begrijpen dat deze periode in je leven bijzonder is, en daarom bieden we speciale trainingen aan!

MamaFit is er voor alle mama’s (to be)

Ben je zwanger en wil je graag in beweging blijven? Of ben je net bevallen en wil je weer beginnen met trainen? Dan zijn de MamaFit-lessen van GymTunnis iets voor jou! Veelvoorkomende zwangerschaps- en postpartumklachten kunnen namelijk worden verlicht of zelfs voorkomen door middel van (kracht)training en gerichte beweging.

Foto
Foto

Ons doel

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap, je fysiek voor te bereiden op de bevalling, en je na de bevalling klaar te stomen om weer deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma's. We werken aan het vergroten van je kracht en uithoudingsvermogen. Ook leer je waar je op moet letten tijdens het sporten en in het dagelijks leven.

Tijdens de training worden situaties uit het dagelijks leven nagebootst, zoals tillen, dragen, duwen, enzovoort, en nemen we door hoe je deze bewegingen goed kunt uitvoeren, inclusief de bijbehorende houding en ademhaling. Hier heb je voor altijd profijt van, ook rondom een volgende zwangerschap en in de rest van je leven.

Voordelen van trainen tijdens en na de zwangerschap

Werken aan je fysieke en mentale gezondheid heeft veel voordelen. We sommen er een aantal voor je op:

Beter slaapkwaliteit
Daarnaast ben je mentaal weerbaarder als je zorgt voor een sterk gestel en in beweging blijft. Het is namelijk niet niks, mama worden. Vanuit deze gedachte hebben wij de MamaFit ontwikkeld: om je te ondersteunen en begeleiden.

Stoppen met sporten?

Het kan spannend en lastig zijn om tijdens je zwangerschap of na de bevalling weer te sporten, daarom staan wij voor je klaar met kennis en persoonlijke begeleiding.
Een aantal sporten wordt tijdens de zwangerschap als risicovol beschouwd, en ook na je bevalling is vaak de belasting te hoog voor je bekkenbodem. Moet je dan helemaal stoppen met sporten? Nee, zeker niet. Misschien moet je wel stoppen met de sport die je momenteel beoefent (denk aan voetbal, volleybal, hardlopen en andere high-impact sporten), maar bekijk wat je wel kunt doen. Denk hierbij aan fitness, zwemmen, of zwangerschapsyoga. Door bij ons te trainen is de kans groot dat je straks weer zo fit mogelijk je eigen sport kunt oppakken.

GymTunnis

Bij GymTunnis bieden we pre- en postnatale lessen aan, met specifieke focus op training tijdens de zwangerschap en herstel na de bevalling. Ons doel is dat jij zo lang en fit mogelijk kunt sporten en zo goed mogelijk herstelt.

Je kunt na of tijdens onze programma's ook deelnemen aan ons reguliere rooster. Tijdens de les zul je merken dat je 80% van de oefeningen kunt uitvoeren. Er zullen wat oefeningen aangepast moeten worden, maar onze trainers helpen je hierbij. De groepjes zijn klein, dus er is veel aandacht voor jou!

Waarom MamaFit bij GymTunnis?

Foto
1 Je hebt geen oppas nodig

Lukt het je niet om een oppas te vinden tijdens de core-restore. Geen enkel probleem, je mag je baby gewoon meenemen.

Foto
2 We hebben de juiste kennis

En wij willen deze kennis graag aan jou overdragen. Door theorie met praktijk te combineren leer je wat goed is voor jou!

Sterkher pre & postnatale coach – Powermama

Foto
3 Kleine groepen

Hierdoor hebben we aandacht voor jou als individu. Wij begrijpen dat naarmate je verder komt in de zwangerschap, er meer aanpassingen moeten worden gemaakt. Ook kunnen we rekening houden met blessures en vermoeidheid. Onze trainingen zijn ontworpen om flexibel te zijn en aan te passen aan jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Aanbod

MamaFit: Tijdens de zwangerschap

Is een uitdagende small group training van maximaal 8 deelnemers speciaal voor vrouwen tijdens de zwangerschap.

Onze MamaFit-les is een uitdagende small group training, speciaal ontworpen voor vrouwen tijdens de zwangerschap, met een maximum van 8 deelnemers. Tijdens deze lessen werken we aan conditie en kracht door middel van functionele krachttraining, met speciale aandacht voor de core, bekkenbodem, ademhaling en houding. Daarnaast besteden we extra aandacht aan mobiliteit en ontspanning.

De MamaFit-les is ideaal voor zwangere vrouwen die zo sterk en fit mogelijk willen blijven tijdens hun zwangerschap. Onze lessen zijn ontworpen om geschikt te zijn voor iedereen, en alle fitnessniveaus zullen zich welkom en comfortabel voelen.

Informatief en veilig

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam vele veranderingen, en het is belangrijk dat je begrijpt wat er gebeurt en waar je naar moet luisteren. In onze lessen zullen we hier aandacht aan besteden en delen we ervaringen uit, terwijl we ruimte bieden voor vragen.

We zullen bespreken:

  • Welke oefeningen je wel of niet kunt doen tijdens de zwangerschap.
  • Hoe je oefeningen kunt aanpassen aan jouw specifieke situatie.
  • Hoe je op de juiste manier omgaat met buikdruk, ademhaling en de bekkenbodem.
  • Wat als normaal wordt beschouwd en wat niet tijdens/na de zwangerschap.

Door deze informatie te delen en te bespreken, willen we ervoor zorgen dat je veilig en effectief kunt blijven trainen tijdens je zwangerschap.

Foto

Voor wie

Vanaf 12 weken zwangerschap tot aan je bevalling!

Wanneer

Woensdag 20.00-21.00

Kosten

Tijdens de MamaFit lessen kun je gebruik maken van onze reguliere tarieven.

Gratis proefles

Vragen?

Neem contact met ons op!

MamaFit: Na de bevalling

Vaak wordt gezegd dat je na 6 weken weer "alles mag", maar dit is zeker niet het geval! Als je weer wilt beginnen met sporten, kan dit alleen als je klachtenvrij bent en/of met goedkeuring van een geregistreerde bekkenbodemfysiotherapeut. De eerste 6 maanden na je bevalling zijn cruciaal voor je herstel. Daarom bieden we een programma aan voor de eerste zes weken, dat je thuis kunt volgen (deze kun je onderaan de pagina aanvragen).

Vanaf ongeveer zes weken na de bevalling kun je bij ons terecht voor de core-restore. Dit is een 4-weekse cursus waarin we gaan werken aan jouw herstel. Het herstel vereist een gericht programma met de focus op het herstellen van je connectie met je core en bekkenbodem, ademhaling, en het ontwikkelen van een sterk lichaam.

Wat houdt de cursus in?

  • Ademhaling, bekkenbodem en de buikspieren
  • Ontspanning en aanspanning
  • Hoe je sporten weer kunt oppakken na de bevalling en wat je moet weten over je herstel.
  • Wat zijn alarmbellen en veelvoorkomende klachten.

Ons doel is om je te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om veilig en effectief terug te keren naar reguliere sportactiviteiten.

Foto

Wanneer?

Dinsdag 10.30-12.00

Duur

4 weken

Waar?

GymTunnis – tijdens deze cursus zijn er geen andere lessen.

Kosten

Core-restore: € 100,-, inclusief 2x reguliere les

Wanneer kan ik starten?

Vanaf 6 weken (vaginale bevalling) en 8 weken na de keizersnede kun je starten met het core-restore programma. Om de beste startdatum voor jouw postpartum herstelprogramma te bepalen, hebben we je uitgerekende datum nodig.

Meer informatie over het MamaFit programma?

Na het achterlaten van je gegevens zullen wij contact met jou opnemen.

Let op: het kan in de spam terechtkomen.
Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik mezelf het beste aanmelden?

Zo snel mogelijk. Vanaf 12 weken zwanger kun je meedoen met het MamaFit programma. Vanaf 6 weken (vaginale bevalling) en 8 weken na de keizersnede kun je starten met het core-restore programma. Om de beste startdatum voor jouw postpartum herstelprogramma te bepalen, hebben we je uitgerekende datum nodig. Zodra we deze informatie hebben, kunnen we samen kijken welke startdatum het beste bij je past. Laat het ons weten wanneer je deze datum beschikbaar hebt, zodat we je kunnen helpen bij het plannen van je hersteltraject.

Mag ik mijn baby meenemen? (postpartum herstelprogramma)

Ja, dit is geen probleem. Je baby kan rustig doorslapen op een matje op de grond of in de kinderwagen. Mocht de baby onverhoopt gaan huilen, dan vervangen we jouw oefeningen door oefeningen waarbij je jouw baby kunt vasthouden, zodat je toch kunt blijven trainen en je de baby gerust kunt stellen.

Ik kan op deze tijdstippen niet. Zijn er ook nog andere tijdstippen beschikbaar?

Nog niet, we zijn wel bezig om te kijken of we ons lesrooster kunnen uitbreiden. Wel is het mogelijk om Personal Training te doen, hierbij kunnen we samen kijken naar een tijdstip dat bij jou past. Voor de zwanger lessen is het ook mogelijk om mee te doen met een reguliere les.

Moet ik nog iets van tevoren doen?

Wij raden aan om een afspraak bij de bekkenbodemfysiotherapeut te maken. Dit kan vanaf 6 weken postpartum. Zorg ervoor dat je deze afspraak al gepland hebt staan, zodat je met goedkeuring meteen kunt starten. Het is ook goed om 6 weken na de bevalling een bekkenbodemcheck te doen bij NVFB (bekkenbodemcheck.nl). Als dit groen uitkomt, is het niet per se nodig om een bekkenbodemfysiotherapeut te zien.

Kan ik iets vergoed krijgen?

Ben je aanvullend verzekerd? Kijk dan in jouw pakket of je een vergoeding voor een zwangerschapscursus kan krijgen. Ook is het slim om bij je verzekeraar te controleren wat de voorwaarden voor het ontvangen van een vergoeding zijn.